Hamburčanky
Hamburčanka včera a dnes
Počátek chovu Hamburčanek je velmi těžký a složitý.Dosáhnout určité kvality je velmi složité, jak jsem začal s chovem Hamburčanek tak jsem myslel že tento chov nezvládnu chov který jsem koupil byl velice zanedbány ale vše jsem zvládnul bylo ale základem nový chovný materiál kterým jsem doplnil starý chov.Teď bych chtěl něco říct k historii Hamburčanka je původně vyšlechtěna v Anglii do Evropy se dostaly Hamburčanky pomoci přístavu Hamburg který je v dnešním Německu. Hamburčanka byla vyšlechtěna pro snášku bílých vajec a bohaté, barevné opeření. Kohout Hamburčanky by měl být na víších nohách. Kohout má mít zacelené prsa ocas velký bohatý s velkými srpy. Hřeben růžicoví ušnice středně velké s emailovým leskem.Laloky jsou středně velké nesmí byt faldy na lalokách. Nohy mají byt tmavě mramorové. Kohout musí mít u každého rázu bohatý krční závoj.Slepice snášejí středně velká vejce,vejce jsou bílá. Opeření na nohách je nežádoucí. Číslo kroužku u kohouta -16 mm. slepice - 15 mm. Snáška-180-190 vajec. Hmotnost v kg. do jednoho roku kout - 1,9-2,2 minimálně - 1,6 maximálně - 2,7 slepice -1,4-1,7 minimálně - 1,1 maximálně - 2,2. Mnoho lidi si mysli jeli slepice lehkého plemene tak bude přelétávat ale mé zkušeností jsou takové maji slepice dostatek živin a jídla tak ji nic nechybí a je spokojená a nemusí přelétávat.